Henri Nouwen PDF

Een scène die Nouwen vaak in henri Nouwen PDF boeken beschrijft, met name in Eindelijk thuis. Henri Nouwen werd geboren in Nijkerk. Nouwen studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en schreef talrijke spirituele werken in het Nederlands en het Engels.


Een ontmoeting met de Canadees Jean Vanier, grondlegger van de L’Arche gemeenschappen, opende zijn ogen voor de zorg voor en het leven met gehandicapten. In 1986 ging hij dan ook werken als pastor in een van de gemeenschappen, L’Arche Daybreak in Richmond Hill, Canada. Ook verbleef Nouwen enkele maanden in een Canadees klooster om « van binnenuit » het monnikenleven te kunnen beschrijven: Vreemdeling in het paradijs, 1988. Nouwen werd zeer sterk geïnspireerd door Thomas Merton en wordt daarmee gezien als een van de grondleggers van Nieuwe Monastieke bewegingen. Nouwen stelde contact met God, of het hogere, voorop.

Ook zette hij aan tot het contemplatieve gebed. Ondanks dit had hij, volgens eigen zeggen, veel moeite met zijn eigen verlossing door het geloof. Hij was een broer van Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB, in wiens huis hij vaak te gast was. Hun vader was Laurent Nouwen, die zich als ruim 90-jarige oud-hoogleraar notarieel recht nog wijdde aan een kritische biografie over de vroeg-middeleeuwse bisschop Willibrord van Utrecht, Een heilige diplomaat of diplomatieke heilige? Pas na Nouwens dood kwam aan het licht dat Nouwen een geheim met zich meedroeg: hoe in dit leven in het reine te komen met zijn homoseksualiteit en het celibaat. Aging: The Fulfillment of Life, met Walter J. ISBN 978-0385-00918-8, vertaald in het Italiaans, Japans en Spaans.

Clowning in Rome: Reflections on Solitude, Celibacy, Prayer, and Contemplation, Doubleday, 1979. The Genesee Diary: Report from a Trappist Monastery, Doubleday, 1981. Compassion: A Reflection on the Christian Life, met Donald P. A Cry for Mercy: Prayers from the Genesee, Doubleday, 1985. Reaching Out: The Three Movements of the Spiritual Life, Doubleday, 1986.

Lifesigns: Intimacy, Fecundity, and Ecstasy in Christian Perspective, Doubleday, 1989. The Road to Daybreak: A Spiritual Journey, Doubleday, 1990. In het Huis van de Heer, Lannoo, 1990. The Inner Voice of Love: A Journey Through Anguish to Freedom, Doubleday, 1991. Moeder: een in Memoriam, Lannoo, 1993.