Jean de La Fontaine PDF

La Fontaine is geboren in Château-Thierry in 1621. Hij was een tijdlang houtvester en trad op een gegeven moment in overheidsdienst. Toen hij in dienst trad van de jean de La Fontaine PDF van Bouillon en de hertogin van Orléans, werd hij in de adelstand verheven.


Hij had toen al een aantal werken op zijn naam staan. Na zijn mislukte huwelijk is hij naar Parijs verhuisd. La Fontaine werd in 1683 gekozen tot lid van de Académie française. Hij overleed in Parijs, waar hij werd begraven op de Cimetière des Innocents.

Zijn grafsteen echter, staat op de begraafplaats Père Lachaise in Parijs. Jean de La Fontaine werd vooral bekend door zijn fabels. Daarnaast heeft hij enkele verhandelingen geschreven, waarvan er één zeer antiklerikaal werd bevonden en een polemiek veroorzaakte. Voor zijn fabels haalde hij zijn inspiratie voornamelijk uit de klassieke oudheid, zoals Aesopus en Phaedrus, maar ook uit de Indiase literatuur: de Pañcatantra.

De moraal van deze fabel is « dat vleiers leven ten koste van degenen die luisteren ». Voormalige begraafplaats die in 1786 werd gesloten. Hij lag in het eerste arrondissement, waar nu de Place des Innocents is. Bekend in het Nederlands als De krekel en de mier hoewel het in het Frans gaat over een cicade en een mier. Wikiquote heeft een of meer citaten gerelateerd aan Jean de La Fontaine. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 30 sep 2018 om 20:45. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla Başlığın diğer anlamları için Lafontaine sayfasına bakınız. 8 Temmuz 1621, Château-Thierry – ö. Okul hayatında başarılı bir öğrenci olamadı. 1673 senesinde Madam de la Sablière’nin himayesine girerek burada ilim adamları, felsefeciler ve yazarlarla tanıştı. La Fontaine masallarındaki konular, şark klasiklerinden alınmadır. La Fontaine, kötüyü göstererek iyinin ne olduğunu anlatmaya çalışmıştır.