Köszönöm PDF

GYED alatt az eddigi egy év helyett, csak 6 hónapra fog járni fizetett szabadság. A második változás, amit megszavaztak, szintén a szabadságokat érinti, innentől köszönöm PDF a munkáltató és a munkavállaló meg kell, hogy állapodjanak, hogy a gyermek nevelése miatti szabadságról visszatérő dolgozó kiveszi-e ezeket a napokat, azaz a munkába állása szabadságokkal kezdődik, vagy azonnal munkába áll, és kifizeti neki a munkáltatója.


Akik nem közalkalmazottak és köztisztviselők voltak, azokra nem volt eddig egy kötelező erejű határidő, amennyivel előtte be kellett jelenteni a visszatérési szándékot a szülési szabi befejezéskor. A korábbi szabályozás szerint egy vezető állású kismama vagy anyuka esetében nem élt a felmondási védelem, és a rendes felmondást nem kellett a munkáltatónak indokolnia. Ezen túl a várandósság kezdetétől a szülési szabadság végéig a munkáltató köteles felmondását megindokolni, s a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. Nos, mit gondoltok, anyukák, az új törvényről? Már most sejted, hogy vitád, problémád lesz a munkáltatóddal?

Szeretnél előre felkészülni, hogy a lehető legjobbat hozd ki a helyzetből? Jó lenne, ha valaki személyre szabottan, minden kérdésedre válaszolva segítene eligazodni a jogi útvesztőben? S mindezt úgy, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról? Módosul a felmondási védelem a kisgyerekesek esetében?

2 gyermek születése között kiadták a szabijaimat, akkor ilyenkor megillet-e engem bármiféle béremelés? Ha tehát a fizetés nélküli szabadságot megszakítottad, és visszamentél dolgozni, a bent ragadt szabadságnapokat már az emelt bérrel kellett volna megkapnod, ha az azonos munkakörben dolgozóknál a te távolléted alatt volt béremelés, ha nem, akkor a céges átlagos kellett volna, hogy irányadó legyen. Nagyon kevés cégnél megy egy törvényesen. Ha olyan a kapcsolat a munkáltatóval, azért érdemes rákérdezni, s előtte információkat begyűjteni a kollégáktól. Szeptember szeretnék visszamenni a munkahelyemre dolgozni GYES után. A főnököm visszavesz, és a szabadságaimat is ki szeretném venni az első időkben.

Kérdésem, hogy mivel csak 30 órát dolgozhatok egy héten GYES mellett és 6 órában mehetek vissza a szabadságaimat 6 vagy 8 órás munkaidővel kell számolniuk, hiszen a szabadság, amire jogosult vagyok 8 órás munkaidőre vonatkozik, most pedig 6 órás leszek. 8 órával kell kifizetniük, hiszen ezek még ama munkaviszony alatt halmozódtak fel, és csak az első tényleges munkanapodon módosítjátok a szerződésedet 6 órásra. Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha a GYED alatti fizetés nélküli szabadság ideje egy évről 6 hónapra csökken, az vonatkozik arra az anyukára is, akinek már a GYED első éve régen letelt? Ez azokra az anyukákra már vonatkozik, akik a törvénymódosítás hatályba lépését követően kezdik meg a fizetés nélküli szabadságot. Annak idején, amikor a GYED-et egy évvel lecsökkentették, akkor is csak azokra vonatkozott, akik a törvény kihirdetését követően estek teherbe, tehát már tudatában voltak a változásnak. Közben egy másik írásodnál megtaláltam a választ, viszem is a munkáltatómnak.