TCP/IP PDF

Este identic cu cel din modelul OSI, ocupându-se cu probleme legate de siguranță, control al fluxului și corecție de erori. El este un protocol sigur orientat pe conexiune care permite ca un flux de octeți trimiși de pe o mașină să ajungă fără erori pe orice tCP/IP PDF mașină din inter-rețea.


Un ouvrage indispensable pour tout administrateur système souhaitant concevoir, installer et maintenir avec succès un réseau puissant et efficace. Des conseils d’experts, une analyse approfondie des protocoles menée à partir de situations réelles, des scénarios de configuration et d’implémentation différents – vous trouverez dans le Student Edition TCP/IP toutes les clés de l’administration en environnement multi-plates-formes. Modèles en couches, adressage, routage, connectivité, sous-réseaux et surréseaux, sont traités dans les moindres détails. Vous découvrirez en outre deux technologies prometteuses : Ipv6, la nouvelle génération IP, et ATM.

Odată cu apariția interconexiunii între rețele, acestui nivel i-au fost adăugate funcționalități de comunicare între o rețea sursă și o rețea destinație. IP, protocolul IP asigură rutarea pachetelor de la o adresă sursă la o adresă destinație, folosind și unele protocoale adiționale, precum ICMP sau IGMP. Se ocupă cu toate problemele legate de transmiterea efectivă a unui pachet IP pe o legătură fizică, incluzând și aspectele legate de tehnologii și de medii de transmisie, adică nivelurile OSI Legătură de date și Fizic. IP – Principles, Protocols and Architecture. IP Illustrated, Volume 1: The Protocols. IP Illustrated, Volume 2: The Implementation.