Vive la République PDF

Vive la Fête tijdens een concert in Paradiso, Amsterdam in 2001. Pynoo een aantal demo’s opnam op hun achtsporenrecorder. De demo’s vive la République PDF uitgebracht als de ep Paris op het Gentse label Kinky Star, die de aandacht trok door de combinatie van jaren-tachtig-electro met pop. In 2005 kwam Grand Prix uit, een album dat door pers en fans minder goed ontvangen werd dan voorganger Nuit Blanche’.


In 2006 is Grand Prix in beperkte oplage opnieuw uitgebracht als dubbel-cd met op de extra disk enkele remixen en live opnames. In 2007 bracht de band een nieuw album: Jour de Chance. Op dit album wordt soms afgeweken van de electrostijl. De invloeden gaan meer naar hun live-repertoire met een betere sound. In 2009 kwam hun album Disque D’Or uit.

In 2013 heeft Vive la Fête het album 2013 uitgebracht en rondom dit album een tournee door Europa gedaan. Voor 2015 staan optredens op festivals in Europa en een tournee door Zuid-Amerika op het programma. Live heeft Vive La Fête een reputatie opgebouwd met shows waarin Mommens en Pynoo hun relatie als geliefden uitbuiten. Pynoo komt vaak op met gewaagde outfits en ook de rest van de band heeft vaak opvallende kleding aan. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 26 jul 2017 om 02:01. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.